Forum dyskusyjne o grach MMO: wow-lineage2-aion - Forum dyskusyjne o grach MMO

Skocz do zawartości

Problem techniczny.

Gra nie chce działać? Wyświetla Ci się błąd? Nie chce się połączyć?

#Odwiedź stronę internetową gry, której dotyczy problem.
#Wejdź na jej forum i znajdź dział Technical Support lub coś podobnego.
#Szukaj tematy o nazwie "Technical Issues" "Technical FAQ" "How to solve your problems"
#Jeżeli już znalazłeś to super. Szukaj rozwiązania. Jeżeli wyświetla Ci się błąd o przykładowej nazwie Error::Issue no.45 to szukaj takiej treści w temacie.
#W ostateczności jeżeli nie potrafisz znaleść tam odpowiedzi, napisz tutaj, postaramy się rozwiązać problem.

Przykład szablonu z opisanym problemem:

Temat: Archlord - Czarny Ekran
Opis: Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry Archlord pojawia się Czarny Ekran który na nic nie reaguje.
Parametry Komputera i Przepustowość Łącza: Intel pentium 4 itd...
Źródło Instalki: http://www.gamershel...
Dodatkowe Informacje: Mam problemy z większością MMO.
  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie możesz wyświetlić tego tematu!
Guest, wiek ostatniego postu z tego tematu przekroczył 60 dni - nowe posty nie będą akceptowane.

wow-lineage2-aion

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mstowski 

• Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 13
  • Twoje MMOszukam
  • Nick w MMOwymyśle
  • Nr GG 37563563

Napisano 24 July 2010 - 10:53

witam
Jaka mi grę polecacie wow , lineage2 czy aion
Chodzi dlatego się pytam bo nie chce grac pół roku np w wowa i stwierdzę ze np lineage 2 dla mnie jest lepsze szkoda czasu chyba nie
w wow gram od kilku dni lineage 2 tez mam na kompie i aion tez sciagłem i gram na jakimś koreańskim priv serwie
Wiec mam takie pytanie jaka z tych 3 gier mam gra żeby mi starczyła do 2011-2012 roku bo wtedy będzie diablo 3:)
Napiszcie jakie ma zalety wow i wady i lineage 2 i aion jakie ma zalety i wady. Na pewno mi pomożecie w wyborze.
Sprawdziłem każda z tych gier pójdzie mi na najwyższych detalach

Użytkownik mstowski edytował ten post 24 July 2010 - 10:58

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzz 

• Electric Eye
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 2557
  • Twoje MMOBrak-Nie moj gatunek.
  • Nick w MMOj.w
  • Nr GG 7452999

Napisano 24 July 2010 - 11:02

Forum jest duze, znajdziesz na nim informacje o tych grach, wystarczy poszukac. Lecz ja wiem, ze ludzka rasa z natury lewniwa jest, wiec tematu kasowac nie bede i pozwole na dalsza duskusje. Jesli oczekujesz pomocy, to moze napisz, czego szukasz w tych grach. Co podoba Ci sie w gatunku mmorpg, jakie cechy ma posiadac dana gra, bo musisz wiedziec, ze te pozycje roznia sie od siebie i fan WoW'a napisze Ci, zebys w niego gral, a fan L2 bedzie ci polecac Linejdza. Wiec jesli chcesz, aby ktos Ci wybral gre, przy ktorej milo spedzisz czas, musisz napisac, jaka ta gra ma byc. Czy wolisz zdobywac lvl bijac moby, czy tez robiac questy? Czy interesuje cie epicke pvp, czy tez wieksza wage przywiazujesz do walki z otoczeniem, odkrywajac przy tym fabule?
Widziałem, jak wiara przenosiła miasta, jak odpędzała od ludzi śmierć i odwracała najgorsze przekleństwa. Cała ta Forteca została wzniesiona na wierze. Wiara była przekleństwem dla kobiety, której serce czepiało się nadziei, że kocha ją ktoś, kto nie kochał jej wcale. I ta sama wiara sprawiła, że pewien człowiek poszukiwał nieśmiertelności i znalazł ją. I ta sama wiara, sprawiła, że silący się na wymuszone pozy upiór zaczął uważać, że jest czymś więcej, jak tylko częścią mnie.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   NightFury 

• Nowicjusz
  • Postów 11
  • Twoje MMOWszystko ; )
  • Nick w MMONight Fury
  • Nr GG 6480940

Napisano 24 July 2010 - 11:07

Witam. Moim zdaniem oczywiście jest lepszy Lineage II. Polecam ci Lineage II. Aion z tego co wiem to podobne jest do wow'a tak jak i silnik.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Might Tay 

• Masowy Zabójca Aragami
  • Grupa: Redaktorzy
  • Postów 775
  • SkądTakie zadupie na Śląsku
  • Twoje MMOGuild Wars, Aion, World of WarCraft, Lineage 2
  • Nick w MMOMight Tay, Hyperion, Aranisus
  • Nr GG Na PW

Napisano 24 July 2010 - 11:14

Każda gra jest inna. L2 to głównie expienie solo lub w pt plusem jest dobra grywalność. W WoW'ie jak dobijesz 80lvl to możesz chodzić w 5/10/25 na raidy(niektóre bossy na nich są strasznie monotonne). A Aion jest połączeniem wowa i l2. Ja osobiście gram w każdą z tych gierek i ciężko mi powiedzieć która lepsza.
Dołączona grafika
Ten tutaj obecny ślimak jest przykładem, jak mało wiemy o świecie.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kozak 

• Qza
  • Grupa: Przyjaciel
  • Postów 1401
  • Twoje MMOBrak
  • Nick w MMOSingami

Napisano 24 July 2010 - 11:14

Jeżeli zamierzasz grac na serwerze oficjalnym, to Aion. Jeżeli na prywatnym, to Linejdż.
www.youtube.com/user/TheMmorpgLive

Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzz 

• Electric Eye
  • Postów 2557
  • Nick w MMOj.w
  • Nr GG 7452999

Napisano 24 July 2010 - 11:17

Kozak, a WoW?

I jak sami widzicie, wystarczy, ze wejda fani danych gier i beda polecac swoje ulubione pozycje. To, ze L2 podoba sie Kozakowi, wcale nie znaczy, ze przypadnie do gustu Mstowskiemu. Dlatego koniecznym jest, aby Mstowski napisal, czego oczekuje od danej gry. Tak samo sprawa wyglada, gdyby za chwile na forum wpadl fan WoW'a i polecil ten wlasnie tytul.
Widziałem, jak wiara przenosiła miasta, jak odpędzała od ludzi śmierć i odwracała najgorsze przekleństwa. Cała ta Forteca została wzniesiona na wierze. Wiara była przekleństwem dla kobiety, której serce czepiało się nadziei, że kocha ją ktoś, kto nie kochał jej wcale. I ta sama wiara sprawiła, że pewien człowiek poszukiwał nieśmiertelności i znalazł ją. I ta sama wiara, sprawiła, że silący się na wymuszone pozy upiór zaczął uważać, że jest czymś więcej, jak tylko częścią mnie.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Kozak 

• Qza
  • Postów 1401
  • Twoje MMOBrak
  • Nick w MMOSingami

Napisano 24 July 2010 - 11:29

Wyświetl postUżytkownik Dzz dnia 24 July 2010 - 11:17 napisał

Kozak, a WoW?

Patrz -> mój podpis.

Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Revolutio 

• Master
  • Grupa: Próbni Moderatorzy
  • Postów 1270
  • Twoje MMO.
  • Nick w MMO.

Napisano 24 July 2010 - 11:31

Ja polecam Ci Aiona. :} Według mnie najlepiej.
Dołączona grafika

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mstowski 

• Nowicjusz
  • Postów 13
  • Twoje MMOszukam
  • Nick w MMOwymyśle
  • Nr GG 37563563

Napisano 24 July 2010 - 11:46

No dobra napisze questy ma być dość dużo grafika ciekawa w aionie najlepsza ale na najwyższych detalch w wowie tez ładna. No walka ładna animacja skili i wole żeby nie było tak żeby rozwalić moba to trzeba go nawalać 1min .wole gra w azjatyckim klimacie (ale nie musi być)
W którąś z tych gier mam zamiar grac na globalu więc dlatego się tu pytam tu bo po co mam kupować 3 gry i płacić na nie abonament jak tak tylko 1 z nich muszę wybrać .PVP ma byc dynamiczne chodzi mi głownie o walkę żeby była dynamiczna ładne skile itp a nie jak powyżej napisałem walić moba 1 min no i swiat zeby był duże ale chyba w tych 3 grach o to nie mam problemu.

Dzz nie zgodzę się z tobą z tym leniem wiesz jak ciężko jest znaleźć to mmrpg
Grałem w metina nie których z was zdanie to jest gówniane mmo (sry za wyraz) ale grałem w nią 1 rok i 10 miesięcy i jakoś mnie wciągała więc sie pytam jaka z tych 3 mmrpg mam wybrać

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Might Tay 

• Masowy Zabójca Aragami
  • Postów 775
  • Nr GG Na PW

Napisano 24 July 2010 - 11:48

Aion, a jak chcesz spróbować coś F2P to Divine Souls.

@down Dzz to do mnie czy do mstowskiego?
Dołączona grafika

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzz 

• Electric Eye
  • Postów 2557
  • Nick w MMOj.w
  • Nr GG 7452999

Napisano 24 July 2010 - 11:49

Prosze sie, postaw pare kropek i przecinkow. Nie jestesmy w Wonderland. Warn.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Kozak 

• Qza
  • Postów 1401
  • Twoje MMOBrak
  • Nick w MMOSingami

Napisano 24 July 2010 - 11:50

Questy:
WoW
Aion
Lineage 2

Grafika
Aion
Lineage 2
WoW

Azjatyckie klimaty
Aion
Lineage 2
WoW

Wychodzi Aion.

Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mstowski 

• Nowicjusz
  • Postów 13
  • Twoje MMOszukam
  • Nick w MMOwymyśle
  • Nr GG 37563563

Napisano 24 July 2010 - 12:00

Wyświetl postUżytkownik Kozak dnia 24 July 2010 - 11:50 napisał

Questy:
WoW
Aion
Lineage 2

Grafika
Aion
Lineage 2
WoW

Azjatyckie klimaty
Aion
Lineage 2
WoW

Wychodzi Aion.

A walka gdzie jest najbardziej dynamiczna bo ja nie moge patrzyć jak 1 moba sie nawala 1min kiedyś grałem w rom(runes of magic) i mię coś trafiało jak mob zacnym ubiłem to 2 min posły

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • SkądJa mam te narkotyki w ręku? :)
  • Twoje MMOBF3, ArmA2, L4D2, Red Orchestra 2
  • Nick w MMOFreeQ, DRIVER
  • Nr GG 6869863

Napisano 24 July 2010 - 12:03

Wyświetl postUżytkownik NightFury dnia 24 July 2010 - 11:07 napisał

Witam. Moim zdaniem oczywiście jest lepszy Lineage II. Polecam ci Lineage II. Aion z tego co wiem to podobne jest do wow'a tak jak i silnik.

To skoro gowno wiesz po to jaka cholere sie wypowiadasz? Jestes typem dzieciaka do ktorego jak sie mowi "idziesz na dror" odpowiadasz "nie" a jak sie ciebie zapyta czemu nie. Odpowiadasz "bo nie".

Twoim zdaniem L2 jest lepsze.. a czemu? Podaj przyklady. Koles nie prosil o puste gadanie.

Kozak ma swoje pojecie na temat Gier MMO. A tak naprawde prawie nic nie wie o grach MMO.

Lineage 2 - jest to MMO nastawione na grind. Gra opiera sie glownie na expieniu na poszczegolnych expowiskach i zyskiwaniu na tym doswiadczenia. Dodatkowo posiada straaasznie rozbudowany crafting. Jak chcesz grac na servie z low ratami(taki x2, x3) to by dojsc do czegos bedziesz potrzebowal sporo czasu. By cos zrobic samemu bedziesz musial zrobic pare postaci. Powodem jest to ze rozne klasy postaci maja swoje konkretne zastosowanie. Samo L2 jest gra trudna... nawet bardzo trudna. PvP jest lepiej wykowane niz w WoWie... ale co do balansu PvP mozesz zapomniec. Gra bylo robiona z mysla o mass PvP(szczegolnie przy Siege) a nie do PvP 1 na 1.

WoW - Jest to MMO z dosc cukierkowa grafika(jak to swiat WarCrafta) ale jest nastawiony na questy. W przeciwienstwie do L2 w WoWie expisz glownie robiac odpowiednie questy. Jest ich cala masa. Od tych prostych(ktore polegaja tez na grindzie :D ) bo bardziej zmyslnych ktorych nie powstydzilby sie dobry RPG. Gra jest latwiejsza bo latwiej o itemy i pieniadze(w L2 trzeba sie sporo napocic na poczatku). System craftingu jest tez inny. W WoWie sa rozne rzeczy ktorymi mozesz sie zajac. Alchemia, zielarstwo, wyrob skor, zbroji, broni i wiele innych. Mozesz z tego wybrac 3 i NIE mozesz juz cofac wyboru. W L2 masz tylko wyrob zrboji i broni ale jest on znacznie bardziej skomplikowany. Plusem jest to ze masz dostep do wszystkiego :). PvP jest znacznie miej widowkiskowe niz w L2... ale o wiele bardziej zbalansowane. Oczywiscie jak w L2 sa ataki na zamki tu sa ataki na twierdze, battlegraundy. Obie gry dbaja by PvP bylo czestym naszym wyborem :)

Aion - Tutaj nie napisze za wiele bo malo w to gralem. Z tego co JA moge powiedziec jest to polaczenie WoWa i L2 ale bardziej w kierunku L2. NCSoft skopiowal troche klimatow z WoWa i dodal to do L2. Plusem spooora mozliwosc kastomizacji naszego avatara. Niby sa 2 razy ale mozna z niego zrobic Krasnoluda czy Elfa :)(w sensie bedzie on tak wygladal :D ).

Oczywiscie pan idiota znany jako NighFury gada glupoty z podobienstwem grafiki do WoWa... bo Gowno widzial. Aion uzywa silnika CryEngine 1.0 Czyli tego na ktorym zrobiono pierwsza czesc FarCry. Co do privow to jedyny dobry server to www.infiniteaion.com
Dołączona grafika
Dołączona grafika
There's not much you could do or say to phase me, people think I'm a little bit crazy. And I could give a f*ck what category you place me.

Dołączona grafika
1000 postow 22.01.09 godz. 11.26... ale spamer :D
2000 postow 18.10.09 godz. 12.47... Spamer wymiatacz... lol :)
3000 postow 03.07.11 godz. 10.20... super, uber, pwn, own spamer :]

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzz 

• Electric Eye
  • Postów 2557
  • Nick w MMOj.w
  • Nr GG 7452999

Napisano 24 July 2010 - 12:04

Mstowski, kolejny warn za brak przecinkow i kropek. Zacznij normalnie pisac, bo za pare postow dostaniesz bana.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   mstowski 

• Nowicjusz
  • Postów 13
  • Twoje MMOszukam
  • Nick w MMOwymyśle
  • Nr GG 37563563

Napisano 24 July 2010 - 12:17

No kolega FreeQ jedyny coś napisał o co mi chodziło
wow gram na globalu na buring legion dość dużo polaków
A jak jest na lineage na globalu graja tam Polacy? bo co tylko słyszę to graja na priva większość
Chyba zostanę przy wowie mógłby mi ktoś powiedzie wbija 80 lvl tam bo jak sie wbije to słyszałem ze potem to grind i kasę sie zarabia na sprzęt
Tak początkujący gracz w wowa nie początkujący w mmrpg bo parę lat już gram w gry mmrpg wiec wiem o co w nich chodzi w ile nabije ten 80 lvl tak średnio gram 5 h dziennie

Mstowski, kolejny warn za brak przecinkow i kropek. Zacznij normalnie pisac, bo za pare postow dostaniesz bana.

To ostatni post dostane na niego odpowiedz i możesz zamknąć

Dostaniesz nie tylko odpowiedz, ale i kolejnego warna.-Dzz'
To fajnie.
Prawie jak prezent.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Nieszczesna 

• Amaranth
  • Postów 114
  • Twoje MMOWoW, SubSpace: Continuum
  • Nick w MMO-

Napisano 24 July 2010 - 12:23

WoW: http://www.mmorpg.or...ld-of-warcraft/
Aion: http://www.mmorpg.or...jak-to-wyglada/

Jest to dowod na to, ze moja teza o lenistwie mstowskiego byla jak najbardziej prawdziwa. Wystarczylo poszukac.-Dzz'

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mstowski 

• Nowicjusz
  • Postów 13
  • Twoje MMOszukam
  • Nick w MMOwymyśle
  • Nr GG 37563563

Napisano 24 July 2010 - 12:36

Wyświetl postUżytkownik Nieszczesna dnia 24 July 2010 - 12:23 napisał

WoW: http://www.mmorpg.or...ld-of-warcraft/
Aion: http://www.mmorpg.or...jak-to-wyglada/

Jest to dowod na to, ze moja teza o lenistwie mstowskiego byla jak najbardziej prawdziwa. Wystarczylo poszukac.-Dzz'

Posłuchaj mój drogi Dzz.
Tam masz recenzje .
A mi chodziło o dokładne wypowiedzi porównawcze.
Czym się rożni aion , lineage2, wow .
Jakie maja zalety i wady a nie o recenzje mi chodziło .

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Might Tay 

• Masowy Zabójca Aragami
  • Postów 775
  • Nr GG Na PW

Napisano 24 July 2010 - 12:39

Wiesz co? ściągnij sobie każdą z tych gier i zagraj w triala bo do każdej jest. bo każdemu z nas(forumowiczów) podoba się co innego i na inne rzeczy zwracamy uwagę

@offtop Czemu mam bardzo dziwne wrażenie że założyłeś konto na tym forum tylko po to że by się dowiedzieć co lepsze?
Dołączona grafika

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Dzz 

• Electric Eye
  • Postów 2557
  • Nick w MMOj.w
  • Nr GG 7452999

Napisano 24 July 2010 - 12:40

Cytat

Jakie maja zalety i wady a nie o recenzje mi chodziło

A czym jest recenzja? To wlasnie wymienienie wad i zalet i jak ktos umie czytac ze zrozumieniem, to wyciagnie wlasciwe wnioski.

Udostępnij ten temat: