Forum dyskusyjne o grach MMO: wow-lineage2-aion - Forum dyskusyjne o grach MMO

Skocz do zawartości

Problem techniczny.

Gra nie chce działać? Wyświetla Ci się błąd? Nie chce się połączyć?

#Odwiedź stronę internetową gry, której dotyczy problem.
#Wejdź na jej forum i znajdź dział Technical Support lub coś podobnego.
#Szukaj tematy o nazwie "Technical Issues" "Technical FAQ" "How to solve your problems"
#Jeżeli już znalazłeś to super. Szukaj rozwiązania. Jeżeli wyświetla Ci się błąd o przykładowej nazwie Error::Issue no.45 to szukaj takiej treści w temacie.
#W ostateczności jeżeli nie potrafisz znaleść tam odpowiedzi, napisz tutaj, postaramy się rozwiązać problem.

Przykład szablonu z opisanym problemem:

Temat: Archlord - Czarny Ekran
Opis: Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry Archlord pojawia się Czarny Ekran który na nic nie reaguje.
Parametry Komputera i Przepustowość Łącza: Intel pentium 4 itd...
Źródło Instalki: http://www.gamershel...
Dodatkowe Informacje: Mam problemy z większością MMO.
  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie możesz wyświetlić tego tematu!
Guest, wiek ostatniego postu z tego tematu przekroczył 60 dni - nowe posty nie będą akceptowane.

wow-lineage2-aion

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   NightFury 

• Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 11
  • Twoje MMOWszystko ; )
  • Nick w MMONight Fury
  • Nr GG 6480940

Napisano 24 July 2010 - 14:41

Dodam jeszcze ze najlepsze pvp/pk to Lineage II jesli ustawisz grafike na maxa to tez masz dobra, no chyba ze masz slaby komputer.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Cree 

• Go ahead, make my day.
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 1820
  • SkądMazury
  • Twoje MMObrak
  • Nick w MMObrak

Napisano 24 July 2010 - 15:11

Wyświetl postUżytkownik Kozak dnia 24 July 2010 - 11:50 napisał

Questy:
WoW
Aion
Lineage 2

Grafika
Aion
Lineage 2
WoW

Azjatyckie klimaty
Aion
Lineage 2
WoW

Wychodzi Aion.

Tylko jeśli ktoś azjatyckie klimaty uznaje jako plus.
Znasz ją?
Spoiler

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Grupa: Przyjaciel
  • Postów 3127
  • SkądJa mam te narkotyki w ręku? :)
  • Twoje MMOBF3, ArmA2, L4D2, Red Orchestra 2
  • Nick w MMOFreeQ, DRIVER
  • Nr GG 6869863

Napisano 24 July 2010 - 15:59

Wyświetl postUżytkownik NightFury dnia 24 July 2010 - 14:41 napisał

Dodam jeszcze ze najlepsze pvp/pk to Lineage II jesli ustawisz grafike na maxa to tez masz dobra, no chyba ze masz slaby komputer.

......................................... <- mozesz sobie dopisac to co o tobie mysle.

Faaajnie widziales PvP w L2... nooo i ma najlepsza grafe... Szkoda tylko ze CryEngine(Aion) ma znacznie bardziej dokladny render szczegolow niz silnik Unreal 2.0(Lineage2). Juz raz mowilem... ale powiem raz jeszcze... Skoro gowno wiesz... po co sie wypowiadasz? Wiesz co ja nazywam dobrym PvP? DLa mnie to wyrownana walka miedzy 2 postaciami. A w L2? Taki Rogue w L2 jest doslownie na 3 skille u takiego Gladiatora czy Dystroyera.

Co do Max lvl w L2. Powiem tak. Dobijajac max lvl w jakim kolwiek MMO robisz jedno. Uprawiasz sport zwany PvP. ALE w L2 dobicie max lvl bez odpowiedniego geara jest naprawde trudne. W wiekszosci przypadkow jest jepiej cos samemu zlozyc. Co sie wiaze z tym ze jak sie przeexpi postac ma sie przerabane :).
Dołączona grafika
Dołączona grafika
There's not much you could do or say to phase me, people think I'm a little bit crazy. And I could give a f*ck what category you place me.

Dołączona grafika
1000 postow 22.01.09 godz. 11.26... ale spamer :D
2000 postow 18.10.09 godz. 12.47... Spamer wymiatacz... lol :)
3000 postow 03.07.11 godz. 10.20... super, uber, pwn, own spamer :]

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Kozak 

• Qza
  • Postów 1401
  • Twoje MMOBrak
  • Nick w MMOSingami

Napisano 24 July 2010 - 17:38

Dynamiczność walki:
Lineage 2
Aion
WoW

Wciąż Aion.
W L2 na globcu grają jak dobrze pamiętam głównie Polaczki/Ruskie/Turki, przy czym Ruski mają swoje własne oficjalne darmowe serwery (zwane L2 RU) więc niby jest ich mniej.

Cytat

A w L2? Taki Rogue w L2 jest doslownie na 3 skille u takiego Gladiatora czy Dystroyera.

A ja ci cały czas pisze że to są czasy Interlude, na którym zresztą rozwaliłem Necro (teoretycznie najlepszą klasę do PvP) za pomocą WC-ka bo miałem na niego sposób i jestem ogarniętym graczem. A teraz jeszcze dają Healerom i Bufferom opcje na PvP (dobrza rzecz) jak również tankom (idiotyzm, i tak są b. dobrzy).

Cytat

ALE w L2 dobicie max lvl bez odpowiedniego geara jest naprawde trudne.

Niewykonywalne, chyba że jesteś pieprzniętym Koreańczykiem ew. Ruskiem.
www.youtube.com/user/TheMmorpgLive

Dołączona grafika

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • Nr GG 6869863

Napisano 24 July 2010 - 17:58

Co do PvP na pierwszym miejscu dalbym Aiona.... Tam mozna bic sie w powietrzu... Prawie jak H.A.W.K. :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
There's not much you could do or say to phase me, people think I'm a little bit crazy. And I could give a f*ck what category you place me.

Dołączona grafika

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Kozak 

• Qza
  • Postów 1401
  • Twoje MMOBrak
  • Nick w MMOSingami

Napisano 24 July 2010 - 18:17

To jest tylko dynamiczność, jakości nie chciałem porównywać bo nie znam. Ale L2 wymaga zdecydowanie najszybszych reakcji.
www.youtube.com/user/TheMmorpgLive

Dołączona grafika

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • Nr GG 6869863

Napisano 24 July 2010 - 18:23

Wyświetl postUżytkownik Kozak dnia 24 July 2010 - 18:17 napisał

To jest tylko dynamiczność, jakości nie chciałem porównywać bo nie znam. Ale L2 wymaga zdecydowanie najszybszych reakcji.

F1, F2, F3, F1, F3....KURDE pomylilem F3 z F5... nieee przegralem :D... dynamizm :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Vayneer 

• Stary Wyjadacz
  • Postów 358
  • SkądBiała Piska
  • Twoje MMOWoW, Lineage II, Aion
  • Nick w MMOVayneer, Avenlay, Rayseth, Revolte
  • Nr GG 12787130

Napisano 29 July 2010 - 23:32

Lineage 2 to bardzo rozbudowana gra i ciągle ją rozbudowują. Nie podoba Ci się to nie graj. Pieprzysz głupoty o F1 F2 F3. A w Aionie to może inaczej jest? 1 - 1 - 1, 3 - 3 - 3, i tak w kółko. Każda gra w której jest sticky targeting polega na tym samym. Z tych gier które wymieniłeś Polecam L2. Wciągająca gra, duży nacisk na komunikację międzyludzką (nie to co w Aionie), ogrom możliwości, jeśli chciałbyś zacząć grę to polecam serwer Cerberus x7. Pozdrawiam.
Dołączona grafika

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • Nr GG 6869863

Napisano 31 July 2010 - 09:14

Wyświetl postUżytkownik Vayneer dnia 29 July 2010 - 23:32 napisał

Lineage 2 to bardzo rozbudowana gra i ciągle ją rozbudowują. Nie podoba Ci się to nie graj. Pieprzysz głupoty o F1 F2 F3. A w Aionie to może inaczej jest? 1 - 1 - 1, 3 - 3 - 3, i tak w kółko. Każda gra w której jest sticky targeting polega na tym samym. Z tych gier które wymieniłeś Polecam L2. Wciągająca gra, duży nacisk na komunikację międzyludzką (nie to co w Aionie), ogrom możliwości, jeśli chciałbyś zacząć grę to polecam serwer Cerberus x7. Pozdrawiam.

Zanim cos powiesz ogranij sie czy nie masz kupy w pampersie. Kolejny fanboy L2 ktory nie ma kompletnie pojecia o innych grach MMO. Ludziku w L2 gralem od przejscia serverow na C2 az do swietnosci Interlude. I w przeciwieństwie do ciebie gralem glownie na globalach a nie na priv podróbkach serverach. Ile grales w Aiona? Zdobyles max lvl w tej grze? Skrafciles co kolwiek w Aionie? Byles na jakims siege? Czy wbiles chociaz 10 lvl na globalu? Te same pytania kieruje w stusunku do WoWa.

Wiec prosze cie dziecko... zajmij sie swoim pampersem, a madre wypowiedzi na temat L2 zostaw dla doroslych.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Vayneer 

• Stary Wyjadacz
  • Postów 358
  • SkądBiała Piska
  • Nr GG 12787130

Napisano 31 July 2010 - 09:26

Ogarnij ryjface, pampersa to możesz zmienić swojemu synkowi jak tak dorosły jesteś. Taki z Ciebie pro w l2 jak z mojej babci. Gram w l2 od 5 lat i z tego 2 lata na offie. Akurat wbiłem max na Aionie i nie pieprz mi tu o tym jaki jesteś pro elo emo gracz. Kończ waść wstydu oszczędź.
Dołączona grafika

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Kebra666 

• Ktoś
  • Postów 1045
  • SkądRybnik
  • Twoje MMOŻadne, więc co ja tu robię ?
  • Nick w MMONiegdyś Kebra
  • Nr GG Nie dam.

Napisano 31 July 2010 - 12:30

Wyświetl postUżytkownik FreeQ dnia 31 July 2010 - 09:14 napisał

Zanim cos powiesz ogranij sie czy nie masz kupy w pampersie. Kolejny fanboy L2 ktory nie ma kompletnie pojecia o innych grach MMO. Ludziku w L2 gralem od przejscia serverow na C2 az do swietnosci Interlude. I w przeciwieństwie do ciebie gralem glownie na globalach a nie na priv podróbkach serverach. Ile grales w Aiona? Zdobyles max lvl w tej grze? Skrafciles co kolwiek w Aionie? Byles na jakims siege? Czy wbiles chociaz 10 lvl na globalu? Te same pytania kieruje w stusunku do WoWa.

Wiec prosze cie dziecko... zajmij sie swoim pampersem, a madre wypowiedzi na temat L2 zostaw dla doroslych.

Brawo. Zanim ocenisz i porównasz wow/l2/aion to ogarnij wszystkie gry przynajmniej na jakieś 75%. Ja juz od dawna odpuściłem porównywanie Wow-a do L2, why ? Bo nie poznałem dobrze L2, a Wow-a znam dość mocno. Jednak milczę i basta. Dajcie juz luz w wybieraniu, która gra lepsza.
'' Głupstwo całe życie, którego początku nie pamiętamy, a końca nie znamy... ''

Dołączona grafika

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • Nr GG 6869863

Napisano 31 July 2010 - 16:00

Ale mnie szczerze nie obchodzi ktora gra jest lepsza. To juz jest sprawa gustow a o gustach sie nie dyskutuje. Czy ja piszac tego posta powiedzialem ze ktoras gra jest lepsza od innej? Sorrka ja tego nie widze tam. Cofnijmy sie do poczatku... Osobnik zakladajacy temat chcial Porownan miedzy tymi grami... Czy porownaniem jest text "graj w L2 jest to najlepsze MMO z tych 3"? Bo mi to poprostu wyglada na typowy text fanboya. Niech to poprze dowodami. Co ze napisal ze gre rozbudowuja? A WoWa czy Aiona nie?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Vayneer 

• Stary Wyjadacz
  • Postów 358
  • SkądBiała Piska
  • Nr GG 12787130

Napisano 31 July 2010 - 16:39

Proszę bardzo

L2 :

- masa prywatnych serwerów ( i nie mówię tu o pro elo l2j) na których możemy sobie poćwiczyć a potem z biegiem czasu iść na offa
- komunikacja międzyludzka, z tych 3 gier to właśnie w l2 była najlepsza ( potem wow i aion )
- Ilość Klas, ras, edycja postaci itp ( owszem w aionie jest lepszy tryb edycji postaci, aczkolwiek odrzuca mnie ten fakt iż mogę zrobić sobie postać tak małą, że inni będą mieli problemy z targetowaniem ( a przecież wygląd nie powinien mieć wpływu na grę)
- Ilość zamków, clanhalli, fortyfikacji jest ogromna ( fajną sprawą są clanhalle typu devastated casttle, zainteresowanych odsyłam do google)
- Ilość umiejętności, możliwość stworzenia certyfikatów ( ten podpunkt jest zarazem + i -. + dodatkowe passywne skille na mainie, - nie możemy wtedy grać ulubioną klasą jako subclassą [ hmm znaczy możemy ale korzyści z tego będą nikłe] )
- Cursed weapon's = Zariche, bądź bloodsword Akamanah - po podniesieniu możemy nabijać dowolną ilość pk( dać upust swoim nerwom nie martwiąc się o konsekwencje)(tak wiem że w wowie i aionie możemy zabijać do woli swoich wrogów i mamy z tego korzyści , ale swoich już nie możemy zaatakować co jest dla mnie karygodne)
- Ilość przedmiotów, zbroi broni, ulepszeń owych przedmiotów, w L2 jest chyba najwięcej opcji ulepszania i największa ilość przedmiotów z tych wszystkich gier.
- Balans klas, został wprowadzony w gracii part 2 i od tego czasu każdy z każdym ma szansę wygrać
To chyba tyle na razie.
Dołączona grafika

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Drako95 

• eminencja doktor
  • Grupa: Stały Bywalec
  • Postów 596
  • SkądOlkusz
  • Twoje MMOróżnie
  • Nick w MMOteż różnie
  • Nr GG pisz na pw

Napisano 31 July 2010 - 18:13

WoW

-masa privów
-komunikacja też jest taka jaka miała być i każdemu pasuje
-ilość klas, ras (każdy znajdzie to czego szuka)
-*tutaj zastąpię podpunkt czymś innym* battlegroundy, na które można wejść w każdej chwili i powalczyć z przeciwną frakcją dzięki czemu zdobywamy honor, który można wymieniać na nagrody.
-*też zastąpię* masa fajnych profesji, od zbierania ziół i górnictwa po kowalstwo, zaklinanie, alchemie, krawiectwo
-balans klas, bardziej liczą się umiejętności niż klasa postaci.
-dużo różnych mountów, petów, sporo itemów
-auction house- dzięki niemu nie musimy stać godzinami z rozłożonym sklepikiem lub drzeć ryja, że chce się coś sellnąć.
- raidy odbywają się w instach więc nikt nie będzie przeszkadzał w biciu bossa, co może zdarzyć się w L2
Niestety o Aionie się nie wypowiem bo nie grałem.

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   FreeQ 

• Your Nightmare
  • Postów 3127
  • Nr GG 6869863

Napisano 31 July 2010 - 19:51

Mowilem... walka z wiatrakami :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Vayneer 

• Stary Wyjadacz
  • Postów 358
  • SkądBiała Piska
  • Nr GG 12787130

Napisano 31 July 2010 - 21:16

Dobra gra grze nie równa, każdy ma swego faworyta, Pozdro
Dołączona grafika

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   broda81 

• Quentin TORRENTino
  • Postów 2946
  • SkądKatowice
  • Twoje MMOL2 Ceberus serv
  • Nick w MMOPerlaExport

Napisano 31 July 2010 - 21:34

Sprawa jest prosta L2 najlepszy grinder , WoW najlepszy quester ,a Aion to takie homo nie wiadomo . Natomiast jeśli chodzi o PvP to Aion ssie( i Spawn nie gadaj głupot bo jeśli nie grasz dowolnym long dps-em to nawet pt ciezko znalesc a na pvp ssiesz) , WoW ma pvp dla fanow posiadania 3 rąk , natomiast L2 klasyczne( choc już przestarzałe) napierdalanie od x do y i od nowa.

ps. NIe pytaj na tym forum co lepsze:WoW czy L2 , to powoduje same napinki tutaj :)

Wystarczy się tylko podpisać pod słowami Brody :) - Kubox
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Udostępnij ten temat: