Grałem, gra naprawdę wciąga, ale i odstrasza...
To co przyciąga :
- Wypasista grafa
- Ciekawy wybór buildów
- możliwość zakupienia zwierzaków (konie (transport), wilk, małpka, króliczek, świnia), osobiście nie nawidze królików, małp i świń to tylko złodzieje kasy! : D
- Szybkie bicie lvla do poziomu 30
- 80lvli
- Rozwinięty poziom Skillów
-
narazie 3 miasta, Jangan, Donwhang, Hotan
- Wiele fajnych potworków + 4 Unikaty (na ten czas :0)
Odstraszające :
- Masakryczna ilość Botów i GoldFarm
- Okropne lagi, nawet na nowych serverach
- Nie dawno wprowadzone konto premium -.-
Ale ta gra szybko upadnie, albowiem producent - Joymax - bierze z tej gry masakryczną ilość surówki, w ogóle nie dba o nic, na kSrO jest 3 razy więcej bonusów, eventów, tam już jest 90lvl cap i już wszystkim się znudziła Europa, a u nas dopiero wyjdzie. A dlaczego? Dlatego, że z Item Malla mają mniej kasy niż z botów, gdyby nie te dodatki, boty, premium account to w ogóle ta gra by nie działała, na kSrO zyski są ogromne, Joymax ma z kSrO tak dużo surówki, że wycofał boty, prywatne serwery do wykupienia, są 4 czy tam 5 serwerów, wszystkie Easy, ich pojemność jest 5 razy większa niż naszych
16 serwerów. Aktualnie nie jestem na topie, albowiem zrezygnowałem z tej gry ponad rok temu, z kontem ZaxanQ na Oasis, lvl 44 + wilczek lvl 42 / 43. Moja gildia DarkHunters, rozpadła się ok. pół roku po moim odejściu, a jego członkowie wstąpili w szeregi najsilniejszej gildi na Oasis - METHOD (nie dbam o szczegóły). Gdyby z Item Malla byłyby większe korzyści, to jestem pewien, że nie potrzebne by były SroBoty i N...boty.
Wszyscy się drżą na Joymax, że botów nie łapie, te expiące zostawia w spokoju, a mało kto przyjął to do wiadomości, że to Joymax wypuszcza Expiące boty, które w tydzień wbiją 45 lvl, a może nawet i większy. Czemu nagle zaczęli łapać GoldFarmy ? Bo przeszkadzają one w zarabianiu surówki, bo GoldFarmy, N...boty i inne takie to nie programy Joymaxu, a prywatne programy ludzi, wypuszczane za surówkę. Oto rozumowanie Joymaxu :
Wypuszczamy grę!
po 2 latach :
jeśli będą duże korzyści z Item Malla to szybko dodajemy nowe eventy bonusy, lvl capy, żeby brać coraz więcej surówki.
jeśli nie będzie zbyt dużych dochodów z Item Malla to dodajemy Sroboty, aby wspomóc farming surówki, dopóki dopóty nie wzrosną zyski z IM, jeśli wzrosną, to stopniowo dodajemy eventy.
Tak wyszło z tym drugim na iSrO pierwsze jest na kSrO. Dodatkowa loteria, w której za oczywiście kupon, który słono kosztuje, można wylosować SoSuny na 86lvl...GMi się tam bawią, urządzają eventy, ostatni jaki pamiętam to Unique Hunting. Przy Donwhang było po 10 : Tiger Girls, Uruchis, Isytuareus, Lord Yarkans, Saytans i nawet Rocs.
Nawet jest coraz więcej n44bów używających N...bota, np. do respawnu mobków z 76 Golda (oczywiście to podmienienie plików .<cośtam> sam już nie pamiętam, możecie sprawdzić plik Data i to, jakie ma rozszerzenie... a potem szpanują na YouTube i GoogleVideo tym syfem ;|)
Na szczęście jedni odchodzą, a drudzy przychodzą, w świat Silkroad Online i być może kiedyś gra wróci na dobry tor.
Info :
Nieoficjalny polski serwis Silkroad #1 :
click
Nieoficjalny poski serwis Silkroad #2 :
click
Oficjalny europejski serwis Silkroad [Old] :
click
Oficjalny europejski serwis Silkroad [New] :
click
Oficjalny koreański serwis Silkroad :
click
[edit]
WTF?!
Cytat
Witam :->
Tym razem chciałbym wam zaoferować bardzo ciekawa grę MONORPG. Cała fabuła gry opiera sie na handlu, istnieją tam: >złodzieje >handlarze >strarznicy
A oto SS-ki
Nie MONORPG, a MMORPG
Massively Multiplayer Online Role Playing Game.
Jak ktoś chce info o grze :
Gra rozgrywa się w czasach handlu europejskiego, w chinach.
Oto jak można grać : Tanker (Pure Str), Nuker (Pure Int) oraz Hybryda (to już jest do wyboru gracza). Nuker najszybciej expi, chociaż zdaniem innych jest najsłabszy na PvP (walki odbywające się za pomocą chust 'cape' (czyt. kejp) nie traci się przy tym expa, ani nie zyskuje., jest to jedyny sposób walki pomiędzy graczami, bez tracenia doświadczenia. Tak właściwie to niczego się nie traci, no może oprócz potionów ;p.
Jest ogromny wybór potworków. Jest też Job, czyli zawód wykonywany, w przyszłości będzie można używać tylko jednego Jobu, aktualnie można je zmieniać jak rękawiczki. Co jest do wyboru? : Thief (lp. Thief, lm. Thieves, wiele graczy pisze 'Thiefs' -.-'), okrada on Handlarzy, więc jest Złodziejem. Hunter (lp. Hunter, lm. Hunters), ochrania on Handlarzy oraz zabija Thiefów. Trader (lp. Trader, lm. Traders), jest on Handlarzem, jest ofiarą dla Thiefów, musi dowieść Towar z jednego miasta, do drugiego, za co dostaje percent zapłaty. Początkującym doradzam towar za 1 'gwiazdkę(gwiazdki oznaczają pojemność konia/wielbłąda, którym przewozi się towar, Thief nie może zaatakować Tradera z 1 gwiazdką (blokada), ale jeśli Trader weźmie więcej niż 1 gwiazdkę i jedzie bez Huntera, to ma albo duży lvl, albo odwagę oraz świadomość konsekwencji stracenia i 2 percentów expa i kasy. Niestety jest sposób przez Thiefów na traderów, zapomniałem jak to się nazywa, ale nie jak się to robi ;] A więc idzie to tak : Musimy mieć choć 1 jednostkę towaru, jeśli znajdziemy tradera (słabszego od nas) to jedziemy za nim, łeb w łeb, jeśli się spawną twoje Thiefy NPC (Potworki, które atakują karawany, aby utrudniać robotę) to ich głównym celem jest trader, więc zaatakują jego, nie Ciebię (thiefa), a jeśli masz lvl o conajmniej 6 większy, to tylko Hunter Ci przeszkodzi

). Inny trick : Jak wejść do miasta z towarem? Proste, Podejdź jak najbliżej bram miasta z towarem w koniu / wielbłądzie i zniszcz transport, zrób jeszcze jeden i nie bierz towaru, ustawione jest, że bez ładunku można wejść, jednakże zwierzak zostaje na zewnątrz, jak będziesz juz w mieście (np. w donwhang w cieniu) podejdź do towaru i zbierz go, ale uważaj żebyś nie wyszedł bo znów będziesz musiał usunąć zwierzaka (wiesz jak on cierpi?! T.T xD), Gdy już zbierzesz, będziesz mógł wejść do miasta na odległość 100m od zwierzaka :/, aby usunąć tą blokadę wyloguj się i zaloguj, wtedy będziesz na zwierzaku w mieście i będziesz mógł się cieszyć swobodnym poruszaniem się w mieście.
Ja jedynie byłem dumny z gry w Silkrołda w okresie Bożego Narodzenia, dzizys! te Summony

ten widok Strong Mobów z których wypadały super itemki i +10k moneja

i te Magiczne boxy za które dostawało się różne syfy (czasem

) Rudolfy też były wyCENSOREDiste

Słyszałem że z boxów wypadały Małpki i zegarki do nich, a nawet te ... te formy zapłaty w item mallu (ojj już nie pamiętam nazwy^^), ale nikt ze znajomych nie miał tego, i to najlepsze -> Słodki i piękny widok spotkania gildiowego oraz wspólnego expienia z użyciem Summonów wszystkich gildiowiczów, ah... to były czasy

) gdyby moja gildia jeszcze istniała, to na następne święta bym ściągnął Silka i byśmy znów to zrobili, osz kurka :/ Ale cóż, tak to bywa ;F
No to na tyle, szit, ale sie rozpisałem^^
Pozdrawiam
PS. Szukam podobnej gierki takiej jak Silkroad, nudzi mi się już Soldat i planuję jakieś fajne MMORPG.
A więc rysopis poszukiwanego :
- Nie straszne! (ala 9Dragons, grrr...)
- KAL Online, LineAge2 odpada
- Tylko 3d
- Chciałbym żeby to nie było animowane, tzn tak za bardzo, jak np. Rose Online (grałem...)
- Knight Online też odpada <- Gierka fajna, ale za dużo cziterów ;/
Mam nadzieje, że znajdziecie coś fajnego