Forum dyskusyjne o grach MMO: [2D MMORPG] Poszukuję MMORPG - Forum dyskusyjne o grach MMO

Skocz do zawartości

Problem techniczny.

Gra nie chce działać? Wyświetla Ci się błąd? Nie chce się połączyć?

#Odwiedź stronę internetową gry, której dotyczy problem.
#Wejdź na jej forum i znajdź dział Technical Support lub coś podobnego.
#Szukaj tematy o nazwie "Technical Issues" "Technical FAQ" "How to solve your problems"
#Jeżeli już znalazłeś to super. Szukaj rozwiązania. Jeżeli wyświetla Ci się błąd o przykładowej nazwie Error::Issue no.45 to szukaj takiej treści w temacie.
#W ostateczności jeżeli nie potrafisz znaleść tam odpowiedzi, napisz tutaj, postaramy się rozwiązać problem.

Przykład szablonu z opisanym problemem:

Temat: Archlord - Czarny Ekran
Opis: Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry Archlord pojawia się Czarny Ekran który na nic nie reaguje.
Parametry Komputera i Przepustowość Łącza: Intel pentium 4 itd...
Źródło Instalki: http://www.gamershel...
Dodatkowe Informacje: Mam problemy z większością MMO.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Nie możesz wyświetlić tego tematu!
Guest, wiek ostatniego postu z tego tematu przekroczył 60 dni - nowe posty nie będą akceptowane.

[2D MMORPG] Poszukuję MMORPG

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Twoje MMOWorld of Warcraft (Second Order)
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 23 June 2007 - 17:26

Z tego co zdążyłem zauważyć na forum takich tematów jest mnóstwo, no ale ludzie niestety nie trafili w moje gusta. Jak widać po nazwie tematu poszukuję MMORPGa w 2D. Nie może mieć on widoku pod kątem 45 stopni (jak w Tibii) ani z góry (jak w Pokemonach na GBA). Najlepiej by było gdyby to był widok izometryczny a grafika była w klimatach anime. Dość długo grałem w MapleStory (przeszło 2 lata) i ostatnio trochę w Ghost Online (a właśnie, nie ma go na stronie). Jednakże poszukuję teraz czegoś nowego. Niestety, żadna z gier wymienionych na stronie mi nie podpasowała, dlatego postanowiłem napisać na forum. Muszę również zaznaczyć, że bardziej od masowego łupania potworków liczy się dla mnie fabuła (o którą w MMORPGach ciężko :( ) oraz drużynowe przygody. Co się natomiast tyczy sposobu walki - wolę taktyczne rozwiązania niż bezsensowne nawalanie w klawiaturę. Co oczywiście nie oznacza, że chciałbym rozwiązanie znane nam z jRPGów (Final Fantasty, walka w Myth War, Pokemony na GBA). Jak widać moje wymagania są dość wybredne - trudno, jestem wybrednym graczem. Za odpowiedź z góry dzięki, pozdrawiam i życzę szybkiego rozrostu serwisu.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Chmarus 

• Bractwo Cienia
  • Grupa: Root Admin
  • Postów 1106
  • SkądSzczecin
  • Twoje MMONie gram
  • Nick w MMOChmarus
  • Nr GG 4479590

Napisano 26 June 2007 - 16:49

Niestety też ostatnio się rozglądałem za darmowymi grami 2d i nic ciekawego nie znalazłem :(... Jedynie moją uwagę przykuł "Ashen Empires" jednakże gra jest płatna ( można troche pogierzyć za free na początkowej planszy - odpowiednik rookgaardu z tibi :P )

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AdDel 

• Nowicjusz
  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 26 June 2007 - 19:05

Nie jestem pewien, czy o to Ci chodziło, ale wydaje mi się, że Ultima Online powinna Ci się spodobać ( http://kc.gry.ztpnet.pl/ ) klimat i fabuła jest, ale nie rozumiem o co chodziło Ci w kwestiach grafiki. Wydaje mi się, że rzut izometryczny to właśnie widok pod kątem 45 stopni (albo pod innym mniejszym niż 90 a większym niż 0 :P)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 26 June 2007 - 20:18

Niestety, Ultima mi nie odpowiada. Po pierwsze chodzi o rzut. Rzut w Ultimie nie jest rzutem izometrycznym. Oprócz tego grafika jest ponura, a niestety takie coś mi nie odpowiada. Poszukuję grafiki w pastelowych, żywych barwach. Nie wiem, być może ktoś grał w Dofusa. Tam jest grafika dla mnie wymarzona (tym bardziej w Wakfu - kontynuacji Dofusa; patrząc na screeny z Wakfu prawie dostaję orgazmu). Niestety to również gry płatne (darmowe ale z ogromnymi ograniczeniami). Jestem osobą, która nie lubi komercji.

A teraz trochę wyjaśnień dotyczących grafiki izometrycznej. Grafika izometryczna jest (po zaokrągleniu) rzutem pod kątem 30 stopni. Niestety linia taka jest linią bardzo nierówną i nieregularną, poprzez co osoby bawiące się grafiką izometryczną zaokrągliły to do 26,565 stopni co pozwoliło na uzyskanie bardziej regularnej linii.

Jakby ktoś nie zrozumiał powyższego postu, prezentuję obrazki go ilustroujące:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Za poświęcony czas dziękuję, postaram się brać czynny udział w życiu tego forum.
Pozdrawiam.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wyzwoliciel 

• Giermek
  • Postów 22

Napisano 26 June 2007 - 21:05

Ha, a Wyzwoliciel wie co ci się spodoba, Gunbound, mnie nie wciągnęła ale mniej wiecej pasuje do twego opisu

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 26 June 2007 - 21:26

Nie jest to to czego szukałem (chyba, że na myśli miałeś inną grę o tej nazwie) ale na pewno sprawdzę. Jak wygląda mój wymarzony MMORPG? Ano tak, tylko że powinien być darmowy:
Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Wyzwoliciel 

• Giermek
  • Postów 22

Napisano 26 June 2007 - 21:53

hmm... Jedyne co jeszcze moge ci polecić to Dofus którego zaletami są: ładna grafika 2D i taktyczne walki, w których trzeba wykazać sie sprytem.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 27 June 2007 - 10:27

Ten screen pochodzi z Dofusa (a raczej z Wakfu - powstającej kontynuacji Dofusa, robioną jednak przez tych samych twórców, czyli Ankama Game). Dofus niestety jest grą płatną a na takiej mi nie zależy :(

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wyzwoliciel 

• Giermek
  • Postów 22

Napisano 27 June 2007 - 14:27

Mr. Hania napisał:

Dofus niestety jest grą płatną a na takiej mi nie zależy :(

Nie chciał bym być niemiły, ale kiedy przeczytałem to zdanie nie mogłem się powstrzymać od śmiechu. Nie wiem czy coś się zmieniło ale jeszcze miesiąc temu grałem se w Dofusa za free.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Chmarus 

• Bractwo Cienia
  • Postów 1106
  • SkądSzczecin
  • Twoje MMONie gram
  • Nick w MMOChmarus
  • Nr GG 4479590

Napisano 27 June 2007 - 14:50

Dofus jest grą darmową lecz nie całkowicie. Można w niej wykupić specjalne członkostwo, które dodaje nowe lokacje ( lub coś takiego .. )

fragment oficjalnej strony Dofusa:

Cytat

SIGN UP TO DOFUS
This registration is FREE of any charge or obligation.
It will allow you to play DOFUS with no time restriction.
BECOME A FULL MEMBER
A subscription costs you only five euros a month and a brand new universe will open before you.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 27 June 2007 - 17:26

Musze Was zasmucić ale grałem w Dofusa przez miesiąc. Dofus jest grą płatną. Ma teren darmowy (niewielki skrawek) i ograniczenie maksymalnie do 20 poziomu. Za darmo otrzymujemy więc demo gry. Jeśli nie wierzycie proponuję zagrać i poczytać fora o Dofusie. Jest tam sporo cennych informacji. Poza tym w moim mniemaniu Tibia jest grą płatną. Bo co to za darmowa gra skoro ograniczenia i "lepszość" osób z płatnym kontem są kolosalne? Jeśli nie płacimy otrzymujemy jej bardzo okrojoną wersję. I jeśli dla mnie Tibia jest grą płatną to Dofus tym bardziej bo tam ograniczenia są co najmniej dziesięciokrotnie większe niż w Tibii. Jeśli kogoś tą wypowiedzą uraziłem to przepraszam, ale taki jest mój osąd.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Wyzwoliciel 

• Giermek
  • Postów 22

Napisano 27 June 2007 - 20:28

W takim razie prawie wszystkie gry będą płatne według Ciebie. Guild wars - płatny, bo trzeba kupić płytę z grą, Rakion, Cabal, Silkroad płatne bo można wykupywać konta z dodatkami. Nie no ale ta ostatnia wypowiedź mie naprawde zdziwiła.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 27 June 2007 - 20:59

Guild Wars - gra co prawda płatna ale taka opcja jest według mnie uczciwa. Płacisz raz i masz to samo co inni gracze z całego świata. Co do Silkroada - tam płaci się bardziej za wygląd niż za bajery w jakiś sposób ulepszające Twoją postać. Tak samo było w MapleStory. Płaciło się za fajnie wyglądające ciuchy, które były tylko nakładkami na przedmioty. Nie płaciłeś i miałeś dostęp do tego samego co inni gracze. Wygląd mogę wybaczyć. Niestety, ostatni patch w MapleStory to kompletna porażka. Udostępnili (oczywiście za prawdziwe pieniądze) przedmioty, które podwajają prędkość zdobywania doświadczenia. Mnie po prostu denerwuje w niektórych, rzekomo reklamujących się jako darmowe, grach MMORPG, że o naszych osiągnięciach w danej grze decyduje grubość portfela a nie umiejętności gracza.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Chmarus 

• Bractwo Cienia
  • Postów 1106
  • SkądSzczecin
  • Twoje MMONie gram
  • Nick w MMOChmarus
  • Nr GG 4479590

Napisano 27 June 2007 - 21:05

Nie widziałem o ograniczeniu poziomu do 20 lvl w Dofusie, więc sorry bo jak jest ograniczenie lvl dla darmowych kont w moim mniemaniu jest to nic innego jak wersja DEMO. Tibi jednak nie uważam za grę DEMO lub nie darmową.. świat dla FACC ( free account ) mimo iż przepełniony i tak jest duży. Odbiegając od tematu moje zdanie na temat darmowych gier mmorpg jest proste.. dobra gra bez cash shopu albo płatnej wersji nie ma racji bytu.. serwery, personel to wszystko kosztuje a jest to niezbędne by gra była na dobrym poziomie.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   mrhania 

• King of Fools
  • Postów 1431
  • SkądLegnica
  • Nick w MMOUnavn
  • Nr GG 6149795

Napisano 27 June 2007 - 21:21

Tak, również uważam, że Cash Shop to nic złego, oczywiście pod warunkiem, że umieszczane w nim przedmioty ulepszają jedynie nasz wygląd a nie nasze statystki. Grałem w MapleStory dość długo i mimo, że nie jestem miłośnikiem komercyjnych rozwiązań skłonny byłem zapłacić za fajny wygląd. Pieniądze na utrzymanie serwerów zdobyć można również dzięki reklamom i sponsorom. Nawet nie wiecie co szanowane firmy są w stanie oddać za mały button na jakieś stronie. A jeśli gra będzie darmowa i grywalna - strona będzie popularna. Jeśli będzie popularna to będą i sponsorzy. Tyle ode mnie.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Arigroin 

• Początkujący Mag
  • Postów 111

Napisano 30 June 2007 - 08:19

Ja niestety do wakfu spóźniłem się o jeden dzień,a dokładniej noc,aby brać udział w BETA teście.Mój kolega miał farta zdążył,jako jedna z ostatnich osób.Najbardziej w wakfu podoba mi się postać tego szkieletora.Grałem nim w dofusa,powiem szczerze,że to postać dla zaawansowanych,ciężko się expi.W wakfu fajnie wykonuje on czary coś w stylu Dżutsu.W dofusie nie ma ograniczeń lvli dla free acountów.Mój kolega dobił do 36lvla byłem zdziwiony bo mi na 14 się znudziło.A tak nawiasem mówiąc to free Dofus to tylko 5% gry tak jest napisane na stronie głównej gry,a przynajmniej było jakiś rok temu ;p
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Kellindill 

• Nowicjusz
  • Postów 3

Napisano 30 June 2007 - 19:12

www.helbreath.prv.pl
Polski prywatny server - istnieje od 5 lat. Mówią że najlepszy mmorpg do pvp. Niestety grafa leży - swoje lata to już ma.
Sam spędziłem na nim parę dobrych lat - polecam.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Chmarus 

• Bractwo Cienia
  • Postów 1106
  • SkądSzczecin
  • Twoje MMONie gram
  • Nick w MMOChmarus
  • Nr GG 4479590

Napisano 30 June 2007 - 19:14

ja bym raczej helbreath zaliczył do 3d ;)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   miriadel 

• Czarodziej
  • Grupa: Videomaker
  • Postów 242
  • SkądNowa Dęba
  • Twoje MMOSTWOR, Cabal Online
  • Nick w MMOMiriadel, Gripll
  • Nr GG 11865182

Napisano 17 January 2011 - 21:45

Mr.Hania :) Polecam ci Lunia Online ;]

Archeolog, prawie 4 lata ma temat ; ) - Salek

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Salek 

• maly szary czlowiek.
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 1196
  • Skądtu gdzie mocniej bije serce.
  • Twoje MMO-
  • Nick w MMO-

Napisano 17 January 2011 - 23:26

Temat został zamknięty. Powód: Przedawnienie.
i oddałbym wszystko za Jej jedno krótkie spojrzenie.

Udostępnij ten temat: