Era

Ustawienia fabryczne

8 odpowiedzi w tym temacie

Era    16

A więc tak, jestem posiadaczem laptopa Lenovo z51, jak w temacie chcę cofnąć laptop do ustawień fabrycznych, stanąłem w momencie, kiedy to jestem pytany czy chce usunąć wszystkie pliki na wszystkich dyskach czy tylko na tym dysku z Windowsem, pytanie do was czy jak wybiąrę która kolwiek z tych opcji, to czy nie zostanie jednocześnie usunięty cały Windows?!

 

Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Ksarou    280

Nie, Windows nie zostanie usunięty.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Era    16

Rozumiem że jeśli następnie wybiorę całkowicie dysk, Windows również nie zostanie naruszone, dodam iż druga opcja to: usuń tylko moje pliki (użyj tej opcji, jeśli zatrzymujesz komputer), dodam również iż na kompie nie nic wartościowego co bym chciał zachować.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Ksarou    280

Ostatnio używałem opcji czyszczenia całego dysku i nic się z Windowsem nie stało.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Era    16

Świetna wiadomość, bo na ten moment laptop jest niemal że nie do użytku, dziękuję bardzo za pomoc. :)

 

I kolejne pytanie, na koniec przywracania systemu do ustawień fabrycznych, wyskoczył komunikat, że nie wszystkie pliki zostały usunięte, czy są to pliki które spowodują że laptop dalej będzie chodził jakby chciał a nie mógł, czy może są to pliki niezbędne do prawidłowego działania laptopa?

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Ksarou    280

Nie przekonasz się jak nie sprawdzisz sam jak działa system. Ale raczej są to pliki, które są potrzebne. Mogło Ci nie usunąć sterowników, vcredistów czy jakiegoś directa.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Era    16

Sprawdzone, faktycznie są to niezbędne pliki, a laptop chodzi jak marzenie, teraz mogę się w pełni cieszyć PoE. *.*

 

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. :-*

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Artegan    1

W recovery powinna być opcja przywrócenia ustawień systemowych wyłącznie na partycji (os) z system operacyjnym. Dane na innych partycjach powinny zostać zachowane razem z wirusami jeśli są. Tak czy inaczej rejestr zostanie wyczyszczony i programy znajdujące się na pozostałych partycjach nie powinny działać.

 

Kolejna opcja czyści cały dysk twardy. Wiem że była jeszcze jedna możliwość, ale nie pamiętam jaka. Zawsze można wpisać w youtube recovery i wszystko jest pokazane i wytłumaczone

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.